Om Herrup Museum

Herrup Museum er et historieudvalg under Herrup-Bjergby Fællesforening.
Museet har til formål, at indsamle, bevare og videreformidle historien om Herrup – Bjergby egnen og dens folk.

”Ryd op i dit liv” lyder et af tidens trend. Det kan sikkert være godt for meget. Men ikke for historien. For når der ryddes op på lofter og i kældre, synes man måske ikke, at det gamle ragelse har nogen værdi, og så bliver det smidt væk. Desværre ryger mange gode fortællinger fra fortiden på den bekostning. Mange historisk set værdifulde papirer, fotografier og andre sager har endt deres dage på forbrændingen eller ”I æ mærgelgrav”.

På Herrup Museum vil vi meget gerne tilbyde hjælp til at vurdere, hvad man evt. kan stille op med materialet, så det kan indgå på sin rette plads i fortællingen om vores historie.

Vi har desværre ikke muligheder for at lave vores eget arkiv. Men vi har et rigtigt godt samarbejde med Vinderup Egnshistoriske Arkiv. Her opbevares dokumenter og fotografier m.m. under betryggende forhold. Man kan enten indlevere sine ting som donation eller som deponering, med mulighed for senere at få det tilbage. – Kontakt os og lad os snakke om det….

Vi glæder os til at høre din historie

 

Hvor kan du møde os?

Vi holder museumscafé (næste) hver tirsdag kl. 16 – 17:30 i “Skolestuen” i Herrup Kulturhus.

Så har du lyst til at fortælle en historie, lytte til andres historie eller barer generelt er drevet af historisk nysgerrighed – ja, så mød op og nyd en kop museumskaffe og nogle sjove, skæve og spændende Herrup-Bjergby historier.

Har du lyst til at være med til at præge museets aktiviteter, er du selvfølgelig meget velkommen.

Indtil da kan du kontakte hos her


Herrup Museum by .

Herrup Museum 2015

 

Herrup Museum by .

Herrup Museum 2015